Lurer du på hva du skal gjøre med alle traktkantarellene du har plukket?
Lag en fantastisk spennende traktkantarell chutney som du kan gi til venner og familie. Denne passer veldig godt til å ha oppå ost og kjeks, leverpostei, kjøttretter og fiske retter. Siden denne chutneyen har utrolig mye og god smak passer den også som tilbehør til fleste retter der du ville brukt en del krydder.

Traktkantarell chutney
Oppskrift
5 liter renset traktkantarell
2 stk rød løk
4 stk sjalottløk
200 gram svisker
En god bit ingefør
En god bit pepperrot
4 kanelstenger
1,5 ss rosepepper
2-4 stk chilier
1-2 stk sitron
Lake:
7 dl vann
3 dl 12% eddik
1 liter sukker
Fremgangsmåte
Begynn med å koke opp laken til den blir klar og seig.
Kutt løk, svisker og evt soppen om du ønsker mindre biter. Finkutt pepperrot, chili, og ingefær (kan også raspes) Grov knus rosepepperen i en morter, og press saften ut av sitronen(e).
Ha alt i en stor gryte på middels høy varme, når løken er mør helles laken over. La det små koke på lav varme i 2 timer.
Traktkantarell chutneyen helles ved minimum 70 grader på glass som lukkes med en gang. Da vil holdbarhet være minst 1 år ved kjølig lagring.